James L. Schaller, M.D.  •  239-263-0133


James Schaller, MD, MAR, DABPN, DABPM:

En guide till att förstå en borrelia Western Blot

En utvärdering av Diagnos Practice och tydligheten i labbtester

nebo James SCHALLER MD

Denna månad miljontals människor på jorden kommer att veta att de inte har borrelia. Anledningen till att de kommer att få höra denna slutsats är att de inte vet hur man läser en viktig test för diagnos - Western Blot.

Vissa medicinska samhällen och statliga myndigheter hälsa har mycket ovanliga och felaktiga sätt att läsa Western blots. Och metod för att fastställa en positiv är lika avslappnad som en handuppräckning bland ett litet antal läkare.

Nuvarande politik om tolkningen av detta test i alla bebodda kontinenter är att följa yttrande 0.0000375 procent av läkarna som yttrande mest Smittskyddsinstitutet of America riktlinje skapare. Om en läkare inte håller med denna standard Modell-T metoden experter som läst nästan ingenting på dessa många tick infektioner, förtala de och förolämpa dig. Detta är osäker fascism och anti-vetenskap, eftersom vetenskapen alltid omdefiniera sanningen. Utan ständig omprövning, vetenskap och medicinsk vetenskap dör. Denna vecka och månad, många positioner utökades eller ändras utifrån ny information.

När du är en medicinsk student, praktikant eller boende, är du fortfarande lära sig grunderna, och man använder många "kokböcker." Så om någon är andfådd, "du gör b, c och e. Om någon har mitt magen smärta du utför följande tester - R, H och q och slutligen om du har infektion, du använder 500 mg av ett läkemedel för 21 dagar. Med andra ord, en storlek dos och en typ av varaktighet ett antibiotikum är "föreskriven" för hela världen. Så läkare som publicerar auktoritativa, tungt försvarade riktlinjer gör behandlingsbeslut för tiotals miljoner som de aldrig har sett. Varför är de som ifrågasätter riktlinjer som inte ens inkluderar de rutinmässigt missade Bartonella bakterier som är immunhämmande? Oops. Var är den metod att behandla FL1953? Oops.

Först mäter Western Blot testet antikropparna din kropp gör att attackera Lyme infektion.

Så om vi visar detta sidled är 39 en av tretton yta Lyme produkter som kan testas i Nordamerika och den platta Y-form är en antikropp bindning till det. ----- << 39

Jag kommer att anta en Western Blot är från IGeneX, som är en internationellt berömd, tick-bara labb, med sju laboratorier certifieringar. Andra massiva billiga nationella labb process hundratals typer av tester, och miljontals patienter. De hittar sällan ett positivt resultat även i epidemiska län, bland annat till personer som har djupa och avancerade Lyme kliniska symptom.

Men om du har haft en Western Blot göras på ett skräp labb, vänligen fortfarande blick på resultatet. Varför? Eftersom du kan hitta, som jag gjorde med en släkting, som en av de antikroppar eller "band" var positiv. I denna relativa var bandet ett "fingeravtryck" band ". Mening är Lyme den enda organism som gör att kroppen att producera denna antikropp. Barnet var positiv.

Vidare, om du är ögonbindel och röra en elefant, kan du inte vara säker på att det är en elefant, kanske detta är en noshörning? Detta är den 41 bandet. Det är från flageller är, eller stora trådiga stavar som går från toppen av spiroketen till basen, och sammandragningen av dessa många flageller skapa rörelse. På grund av dess enorma insatser, är det oftast positivt. Emellertid är 41 antikroppen inte är specifik för Lyme, eftersom andra spiroketer har flageller. Den kinesiska utesluta andra spiroketer, och sedan betrakta det som ett Lyme positiv band.

Nu, vad händer om du rör samma elefant på sina betar eller på sin långa jordnöt-ätande tubulär näsa? Du vet att det är en elefant. Period. En knapptryckning och du är säker, eftersom dessa delar är mycket unikt för denna enorma djur. Så hur relaterar detta till Western Blöts? Det du ser en 18 antikropp som har en positiv, du Lyme. Du behöver inte kontrollera några andra band, eftersom 18 antikroppen är begränsad till Lyme-precis som en 3 fot böjd elfenben lubb på en elefant.

Vad gör de antal Plussidan Mean?

IGeneX driver 13 yta Lyme kemikalier för båda antikropparna i M och G-klass. De flesta andra laboratorier bort nästan alla M ytan kemikalier tydligen eftersom mindre information är mer vetenskapligt? Gamla timers har sagt det fulla antalet av M ytproteiner orsakade "för många" positiva Western blöts. Vissa laboratorier använder siffror för varje västra Band blot och de flesta verkar använda en positiv eller "+".

One + innebär att du har någon antikropp av den typen och + + + innebär att du har en mycket stor mängd antikroppar av denna typ. Däremot kan Lyme ruiner immunsystemets funktion och antalet positiva gå upp eller ner beroende på vilken stil och typ av behandling. Personer utan aggressiv tidigare Lyme behandling bör ha tur deras kropp visar några antikroppar alls, eftersom Lyme är väldigt bra på båda gömmer sig från immunförsvaret och hindrar det. Och om Bartonella är närvarande, vilket är vanligare än Lyme, kan det dra ner antikroppar för ett brett spektrum av infektioner.

Även många människor har + / - eller IND fynd på en antikropp. Detta är "obestämd eller gränsfall. "Detta innebär att labbet Tech är att se något som är mycket tydlig, men en av de licenser organ vägrar att låta det kallas en positiv. De vill bara mycket breda resultat som skall accepteras. Vidare, många patienter med Lyme visar också hög Epstein Barr Labs, som jag föreslår innebär detta gemensamma infektion är inte under kontroll och immunförsvaret är mycket svag. Jag tror inte man behöver flera antivirala läkemedel.

Ofta läkare som behandlar en patient, hitta på + / - blir en + eller A + +. Det innebär att du nu har nya och tydliga antikroppar mot denna del av Lyme bakterier.

För närvarande har IGeneX egen formel för tolkning. De är ansvariga för olika laboratorium reglerande organ, och i allmänhet många regeringar har mycket gamla utsikt över Lyme vetenskap och har inte ens Bartonella ner som en fästing infektion på sina Lyme riktlinjer. De är år bakom klinisk medicin och efter ett par Ivy Tower typer som använder blott 5-10 papper för att bestämma deras positioner. Många myndigheter som FDA och särskilt statliga medicinska styrelser attackerar experterna tick infektion. Dessa advokat kör grupper attackerar de bästa läkarna tick infektion i USA. Generellt efter styrelsen straffar några av de bästa läkarna tick infektion i sitt stat eller land, patienter ofta motoffensiv de statliga styrelser och få lagar som antagits för att stoppa detta 1984 Big Brother trakasserier. Men dessa läkare är redan alltför rädda för att behandla tick och loppa infektioner såsom atypisk Bartonella, Babesia duncani, FL1953 och borrelia.

Så någon regering aggression mot läkarna uppriktigt och ärligt lyssna på patienten rapporterade sjukdom kommer att minska läkare behandlar borrelia. Och läkare smarta nog att använda INDIREKTA laboratorier för att upptäcka förekomst av Bartonella kommer Lyme eller Babesia beställa dem inte eftersom de inte är enkla rutinmässiga laborationer. Vidare skrämmer denna fientlighet mot mycket begåvade Läkare tusentals läkare i att undvika behandlande Lyme aggressivt eller gör enkla tänkande läkare anser dessa progressiva läkare måste ha varit fel. Vissa läkare är enkla i politiken av makt. Vi har sett samma övergrepp State Board mot läkare som är villiga att ta på ett par desperat lider patienter med kronisk smärta, till exempel, typ med ruttnande fogar som är oanvändbara och behöver stigande doser av narkotika för att arbeta heltid och hålla från gråt av smärta. 1

Nio kända [Lyme] Borrelia burgdorferi Genus artspecifika KDA Western Blot antikroppar (band) är vanliga i Nordamerika test: 18, 23, 31, 34, 37, 39, 83 och 93. Några känsla Herpes kan förändra 31, men jag känner det är sällsynt, även om det är sant. Om man ser runt om i världen, som jag gör i arbetet med patienter från hela världen, här är de accepterade specifika band i världen litteraturen:

13, 14, 17, 21, 23, 24, 25, 28, 31, 34, 35, 37, 39, 47, 50, 54, 83, 84, 93 och 94.

Labbet kan vara ett skräp labb som investerar ingenting att optimera deras test kit, men om en av dessa

band är positivt-Lyme vanligtvis närvarande i en mänsklig kropp. IGeneX har den bästa

Western Blöt i världen. De kör fem blinda prover från New York State var fyra månader för det senaste decenniet och är 98% korrekt. Ingen annan labb har investerat så mycket eller kan röra denna noggrannhet.

ELISA-test är rent nonsens

År sedan när jag diskuterade några Ivy League alternativ för mig, min far skolad mig på sin Ivy League erfarenhet och det var till stor del hemskt trots hans fantastiska akademiska kapacitet som hade honom examen på toppen av en klass av tusentals. Han rapporterade utbildningen var rättvis, var professorer inte tillgängliga, meningslösa möten var vanliga, politik var enorma, liksom en presidentvalskampanj och bra medicin var "att vara en klon av lärarna" som hade lägre poäng på många tentor och hade rättvisa kliniska färdigheter .

För närvarande är de respekterade skolor och många myndigheter kräver en svagare test som kallas en ELISA och inte beställa något annat test för andra infektioner, och inte titta på indirekta tester. Faktum är att dessa "experter" är clueless om innebörden av uttrycket av en indirekt test för Lyme, Bartonella eller Babesia.

Så för att uttrycka det rakt på sak, är ELISA-testet som en screeningmetod meningslös, saknas även de mest uppenbara PCR-positiva patienter med tydliga tidigare historia av massiv Bulls Eye utslag, som visserligen inte normen, styrka spiroketer.

Endast en av dessa specifika band behövs för att bekräfta att det finns bevis på exponering för Borrelia burgdorferi spiroketen.

CDC IgM kriterier har bara två antikroppar för IgM 23 och 39 och omfattar de övriga sju Borrelia burgdorferi antikroppar.

CDC IgG kriterier omfattar 18, 23, 30, 37, 39 och 93 och omfattar banden 31, 34 och 83.

Varför skulle någon person bort allt användbar information? Varför skulle en dummy ner ett test genom att ta bort mycket känsliga ytproteiner. Det är inte rimligt att utesluta Borrelia burgdorferi specifika antikroppar och att endast två av dessa antikroppar i IgM. Om du gör det du är en fullkomlig mot forskare.

CDC innefattar felaktigt fem icke-specifika antikroppar i sitt Western Blot, dvs, 28, 41, 45, 58 och 66. Varför utesluter tester eller band som är specifika och lägga band som inte är specifika för endast Borrelia burgdorferi?

Vidare, kan man ha en CDC övervakning positiv IgG Lyme Western Blot med de fem icke-specifika antikroppar utan att ha några Borrelia burgdorferi släktet artspecifika antikroppar.

Detta är inte rimligt. Och det är inte rocket science. CDC rekommenderar att Lyme Western Blot utföras endast om det finns en positiv eller tvetydiga Lyme ELISA.

Så en utesluter en kvalitet Western Blot test som inte är en smutsig test som ELISA? Är detta ett skämt? Har dessa människor förstår om du missar denna infektion för 5, 10, 20 eller 30 år det kan förstöra ett liv? Detta är inte bara en två eller tre veckor influensa. Vi vet obehandlad långsiktiga syfilis är farligt. Lyme spiroketer promenad över syfilis som de är svaga små myror.

Så överväga att använda Western Blot endast labb med tio eller fler år av 98% noggrannhet på blinda studier. Använda Western Blöt för att tillåta antikroppar att binda till de exakta kemiska fingeravtryck yta av Lyme spiroketer.

Ingen vet exakt noggrannhet ELISA-test, och många läkare har sett många falska negativa eller rutin falskt negativa Elisas och "CDC positiva" Lyme Western blotting. Eller positiv PCR (DNA) för borrelia och positiva Western Blöts, men negativ ELISA. Lyme ELISA är skräp. Varje första året medicinare vet en bra screeningtest aldrig missa positiva.

Det finns ingen fästing infektion POPE i någon skola eller myndighet. Den nonsens som fästingen som passerar Lyme bara passerar Lyme är daterat minst 20 år. Så inte nog med att vi använder skräp testning vi föreställa fästingar som bär Lyme, bara bära borrelia, då nykter verkligheten är dessa fästingar är super bärare med många bakterier, protozoer och virus. Många människor är lätt imponerad med fina titlar och stora skolor namn, och glömma de flesta av dessa människor vet ingenting om super specialisering av fästing och loppor infektioner. När någon har uppenbarligen ingen aning om hur man upptäcker Bartonella förutom en direkt antikroppstest sikt. När en organisation har inga riktlinjer för hur man ska behandla Mepron behandlingssvikt sikt. När en grupp eller person avvisar tittar på alla större fästingburna virus eller för alla möjliga bakterier, efter en kliniskt allvarlig bett sikt. Om gruppen och läkare har aldrig hört talas om FL1953-överväga att köra. Om du får höra din positiva Western Blot är en falsk positiv, fråga om de kommer överens om att betala för din nya höft eller ny hand mikrokirurgi i framtiden om de visar sig vara fel? Oddsen är till deras fördel, eftersom endast 25% av Lyme patienter har allvarliga ledskador.

Det är en av många anledningar till varför det är absurt att detta någonsin sågs som en ren reumatologi sjukdom.

Den person diagnostisera dig har en viss typ av tänkande. De har ett sätt som styr dem i deras beslut. Är du okej med någon efter 10, 20 eller 30 personer? Är du eller de mer rädda för antibiotika eller obehandlade bakterier? Faktum är både patient och läkare ta 50 antaganden om medicinsk kunskap till bordet, och din unika situation kan inte ses som någonsin som unik, eftersom borden positioner kontroll verklighet.

OBS: läsning av Western Blöts debatteras. Om du vill ha en konservativ hållning, ignorera den här artikeln.

(Till exempel, Pennsylvania, Delaware och New York är tre av de ledande pro-smärta, anti-Lyme behandling eller anti-läkare stater i USA. När min far övade OB / GYN i kvinnor, värdelös guvernör Ed Rendell med en nya flicka för varje dag gjorde ingenting när felbehandling premier var över lönerna! Och nu DE, efter år av att låta kriminella och nedsatt läkare, har vänt på MD: s vara den värsta staten eller "stad" att öva i hela USA).

Ett litet urval av DR SCHALLER arbete med fästing infektioner är nedan. Han publicerar endast 5% av vad han kan göra.

J. Schaller, K. Mountjoy, forskare guide till grundläggande Referenser i Bartonellosis, babesios och Borrelios eller Borrelia: en omfattande Citation Guide att gå bortom bryskt riktlinjer och recensioner. Internationell Infektion Academic Research Press. Juli 2012

J. Schaller, K. Mountjoy, ett slutgiltigt uttag av Academic om akademiska referenser på Borrelia och patologi av Borrelia. Internationell Infektion Academic Research Press. Juli 2012.

J. Schaller, K. Mountjoy, ett slutgiltigt uttag av Academic om akademiska referenser på Bartonella och patologi Bartonellosis. Internationell Infektion Academic Research Press. Juni 2012.

J. Schaller, K. Mountjoy, en omfattande samling av akademiska referenser Fokuserade på Emerging Babesia och malaria. Internationell Infektion Academic Research Press. Maj 2012.

J. Schaller, K. Mountjoy, Checklistor för Bartonella, Babesia och borrelia, 2012 upplaga. Internationell Infektion Academic Research Press. Maj 2012.

J Schaller, K. Mountjoy, Vad du kanske inte vet om Bartonella, Babesia, Lyme sjukdom och andra Tick & Loppis infektioner: Bättre behandling Hastighet, återställning och patienttillfredsställelse. International University Smittskyddsinstitutet Press. 8 feb 2012.

J. Schaller, K. Mountjoy, The Checklista för Bartonella, Babesia och Borrelia: 2012 Edition. Internationella akademiska Infektion Forskning Press. December 2011

J. Schaller, K. Mountjoy, en bibliografi över valda referenser för forskare och akademiker tillägnad Tick och Flea-smitta Science. Internationella akademiska Infektion Forskning Press. Oktober 2011.

J. Schaller. Babesia 2009 komplettera och uppdatera. Hoppas Academic Press. Tampa, FL. Januari 2009.

J. Schaller. A Laboratory Guide till Human Babesia hematologi Forms. Hoppas Academic Press. Tampa, FL. September 2008. Bilder som härrör från texter, tidskriftsartiklar, CDC, avdelningar hälsa och andra licensierade labb med hög rapporterad noggrannhet.

J. Schaller. Diagnos, behandling och förebyggande av Bartonella: Atypiska Bartonella misslyckade behandlingar och 40 Hypotetiska fysiska fynd Exam - Fullfärg Edition. Volym I-II. Hoppas Academic Press. Tampa, FL. Juni 2008.

J. Schaller. Artemisinin, Artesunate, Artemisinic Acid och andra derivat av Artemisia Används för malaria, Babesia och cancer. Hoppas Academic Press. Tampa, FL. 2006. Detta är kanske en av mest aktuella läroböcker i det engelska språket på den ledande WHO och UNICEF rekommenderade behandling av malaria, som kinesiska VD: s föreslår också för användning med Babesia

J. Schaller, G. Burkland och P. Langhoff. "Är babesios en missad orsak hypereosinofili? En femårig uppföljning av publicerade första fallet av Imatinib mesylat för idiopatisk hypereosinofili. "Medscape. Januari 2007. Skrivet på begäran av den före detta redaktör för JAMA som en gång var redaktör för 40 topp medicinska tidskrifter.

J. Schaller. Diagnos och behandling av Babesios för sjukvårdspersonal: en genomgång av nya mänskliga arten, diagnostiska alternativ och behandlingar. Hoppas Academic Press. (396 sidor) augusti 2006. Detta är den mest aktuella boken i världen på denna internationella infektion med nya arter funna rutinmässigt på offentliga genetiska databaser.

J. Schaller. Bartonella och panikångest och depression. Medscape: Juni: 2008

J. Schaller med R. Blackwell. Femtio Frågor i kronisk Obehandlat Tick och Flea-Borne sjukdomar: Cutting Edge diagnosverktyg och innovativa lösningar som ger hopp. Hoppas Academic Press. November 2013 [200 sidor klar. 150 serier gjort].

J. Schaller. "Borrelia" i Encyclopedia of plågor, pest och pandemier J. Bryre, Ed. (Westport, CT: Greenwood Press, 2008) [Bok godkänts av NIH direktör Smittskyddsinstitutet.]

J. Schaller. "Bartonella" i Encyclopedia of plågor, pest och pandemier J. Bryre, Ed. (Westport, CT: Greenwood Press, 2008) [Bok godkänts av NIH direktör Smittskyddsinstitutet.]

J. Schaller. "Babesia" i Encyclopedia of plågor, pest och pandemier J. Bryre, Ed. (Westport, CT: Greenwood Press, 2008) [Bok godkänts av NIH direktör Smittskyddsinstitutet.]

LYME DISEASE BABESIA BARTONELLA BEST DOCTORS 26 BOOKS/27 PAPERS  TREATMENT ILADS IGENEX MOLD ILLNESS BIOTOXINS JAMES SCHALLER